Alexa Chung

Alexa Chung heeft precies door hoe je een stijlicoon eerste klasse wordt; met haar knappe maar alledaagse gezichtje en graatmager lichaam gaat alle aandacht sowieso naar haar kledij, dus zorgt ze ervoor dat die er op en top uitziet.

Alexa's stijl herken je meteen; zwart en wit, halve of driekwart mouwen, hemdjes, shorts met hoge taille, clutches, kettingen en strikken. Ze zit altijd front-row bij de modeshows van Chanel en heeft daardoor een hele collectie tasjes en kledij van dit elegant luxemerk. Ze verschijnt op exclusieve feestjes, evenementen en modeshows en steelt daar dan ook alle aandacht. Door te ontbreken op grote awardshows met exclusieve sterren als Lady Gaga en co, vermijdt Alexa dat ze in de schaduw kan worden gezet door spectaculaire kostuums en optredens. Slim gespeeld!

Vreemd genoeg weet ik weinig over Alexa's privéleven. Meer dan haar naam en beroep kan ik niet echt zeggen. Als ze in tijdschriften verschijnt, is dat om haar outfits. Volgens mij helpt haar bescheidene privéleven wel bij haar carrière. Go Alexa!


Jessica Alba

Met haar Mexicaanse en Scandinavische roots is ze een van 's werelds mooiste en meest sexy vrouwen. 30 is ze, maar ze ziet er 10 jaar jonger uit. Ze heeft al een mini-me op de wereld gezet, Honor Marie, die naast haar mama paradeert als een klein stijlicoon. Ze heeft duidelijk de stijl van Jessica overgenomen; zachte kleuren als lichtroze en beige, cardigans, bloemenprints, sjaals en supercoole handtassen.

Met die stijl heeft Jess al jaren mijn hart gestolen. Als fantastische actrice en famous mom is ze een van de sterren die vaak op straat verschijnen, weliswaar verhuld in haar favoriete outfit. Je spot haar dagelijks in internationale 'best-dressed' lijsten en zeg nu zelf, dat heeft ze toch wel verdiend?


Emma Watson

Niet alleen is Emma 'Hermione' Watson een uitstekende actrice, ze is ook nog eens een waar stijlicoon. Gekleed in een Burberry-trenchcoat en schattige jurkjes paradeert ze over de universiteit van Brown.

Na 10 jaar 'Harry Potter' mag ze nu eindelijk doen wat ze wil. En voor haar betekent dat... Haar haar knippen! Emma: 'In mijn contract stond dat ik mijn haar niet mocht knippen of kleuren, dus bleef ik 10 jaar lang met dezelfde coupe rondlopen. Mijn haar kortwieken is zowat het stoutste dat ik ooit heb gedaan. Het is ook heel symbolisch voor mij; ik mag nu eindelijk mijn eigen ding doen.' En gelijk had ze om te kiezen voor een kort kopje. Ze ziet er met de dag mooier en mooier uit en steeds word ik jaloerser omdat Emma zo goed weet wat haar staat.

Onlangs werd ik ook stapelverliefd op haar fotoreportage in Marie Claire (foto's). Nu ze ook modellenwerk doet voor Burberry ziet ze er heel zelfzeker uit op foto's. Ze is ook erg met mode bezig; ze ontwierp de jongerenlijn voor People Tree (een fairtrade merk) en een lijn van Alberta Ferreti met organisch materiaal. Dubbel eco friendly dus!

Emma's stijl bestaat uit prachtige jassen zoals trenchcoats en lange jassen, schattige jurkjes met een vleugje onschuldig sexy en zachte kleuren zoals camel, lichtroze en beige met af en toe een tint zwart. I love her!

 

 


(Marie Claire)
(Marie Claire)
(Marie Claire)
(Marie Claire)
(Marie Claire)
(Marie Claire)
(Marie Claire)
(Marie Claire)