Milieubewust shoppen

Goedkope kleding kan verleidelijk zijn, maar is niet altijd van uitstekende kwaliteit en is vaak ook met veel chemische stoffen gemaakt, soms door kinderen of slaven gemaakt in ontwikkelingslanden en slecht voor het milieu. Wat doe je daaraan? Gelukkig zijn er nog merken die wél denken aan onze wereld en aan andere mensen. Niet altijd in winkels beschikbaar, wel op het internet. Hier enkele links.

  • http://www.peopletree.co.uk/ People Tree is een Brits merk dat gaat voor Fair Trade stoffen en organisch materiaal. De stijl varieert: er zijn feestjurkjes, mantelpakjes, babykleertjes, vrolijke sweaters en zelfs hippe weekendtassen. Extra leuk: De jongerencollectie, ontworpen door niemand minder dan Emma Watson!
  • http://www.ipanemaflipflops.co.uk/ Flipflopmerk iPanema verwijst naar de gelijknamige glamoureuze wijk in het zuiden van Rio de Janeiro, Brazilië. De sandaaltjes, slippers en sleehakken zijn comfortabel, mooi én gemaakt van 100% recycleerbare PVC. En daarbij helemaal niet duur. Braziliaans topmodel Gisele Bundchen ontwierp ook enkele collecties.
  • http://www.fairindigo.com/index.php Fair Idigo is een merk met enkel fair trade-stoffen. Varieert van kleding tot juwelen tot handtassen tot leuke handgemaakte kerstcadeaus. Er zijn zelfs toffe accesoires voor je huisdier. Sommige artikelen zijn al iets duurder, maar dat is dan ook normaal als je werkt met ecologische stoffen.

Emma Watson voor People Tree
Emma Watson voor People Tree
Gisele Bundchen met haar Ipanema Flip flops
Gisele Bundchen met haar Ipanema Flip flops

Ecofriendly én sportief? Neem de fiets!

Schrap voor kleine afstanden de auto en neem die fiets uit de garage! Al die uitlaatgassen van de auto's zijn slecht voor het mileu en, zeg nu zelf, met een afstandje fietsen heb je meteen je dagelijkse portie beweging verricht.

Ook celebs zoals topmodel Agyness Deyn en Beverly Hills 90210 actrice Shenae Grimes kiezen voor een - weliswaar stijlvolle - tweewieler. Neem aan hun een voorbeeld!

En als je zo'n grauwe, saaie fiets hebt, pimp hem dan een beetje op. Spuit hem in een vrolijk kleurtje met stipjes of strepen of kies een leuk zadeljasje. Je kunt ook je stuur of bagagedrager versieren met breisels of kraaltjes. Laat je creatieve ziel los!


Shenae Grimes
Shenae Grimes
Miley Cyrus
Miley Cyrus
Stephanie Pratt
Stephanie Pratt
Agyness Deyn
Agyness Deyn